Никна нова политичка платформа
Foto

Никна нова политичка платформа

Реформаторите од ВМРО-ДПМНЕ, кои Мицкоски ги стави на „резервна клупа“, вечерва промовораа политичка платформа, насловена како, Македонски концепт.

Засега, нема најава, кога и дали, би прераснала во политичка партија, но велат дека, секојдневно работат на терен и ги информираат граѓаните со идејата.

Пред одржувањето на референдумот, дел од сега именуваните реформатори, се издвоија од партијата ВМРО-ДПМНЕ, со став дека, се против бојкот на референдумот и побараа, демократизација на партијата, а по извесен период, Мицкоски ги исклучи од функциите.

0 Коментари

Остави коментари