Невреме во со дожд и град во Липково

Центарот за управување со кризи информира дека заради локалните врнежи на дожд има пријави за поплавувања и штети од град во Општина Куманово, Општина Старо Нагоричане и Општина Липково.

 

На територијата на Општина Липково, во селата Липково, Отља, Оризаре и Слупчане во 18.15 часот почна да врне дожд, проследен со ветар и има паднато многу град.

 

ЦУК известува дека има оштетено земјоделски садници и дека има оштетено автомобили од паднатиот град, според првите податоци добиени од Општина Липково.