Нестручни наставници или класни раководители предаваат математика, физика и хемија во основните училишта
Foto

Нестручни наставници или класни раководители предаваат математика, физика и хемија во основните училишта

Поради дефицит на кадар, нестручни професори или класни раководители им предаваат на учениците математика, физика, хемија. Ниските плати и условите за работа ги демотивираат младите да се запишат на факултет за да бидат наставници, покажуваат и статистиките. Како државата да го врати интегритетот на оваа професија и да ги тргне рацете на политиката? Разговаравме со Валентина Мишкова Кенкова,  наставничка во основното училиште Кирил Пејчиновиќ во Скопје. 

0 Коментари

Остави коментари