Неправедно се суспендирани полицајците - тврди синдикатот, одржан протест во Кочани

Независниот полициски синдикат денес изелзе на протест пред Одделението за внатрешни работи во Кочани, каде се одржа мирен протест како реакција на последните 4 решенија за суспензија на полициските службеници од Кочани.. 

На протестот повикаа да прекинат неоснованите суспендриања од работа и аапелираа до МВР да ги преиспитаат причините за иречените казни и поднесените кривнични пријави против полицајците.