Нефи Усеини со парична казна, за дело за кое минимум е 3 месеци затвор

Охридскиот советник и претседател на огранокот на ДУИ во Охрид, Нефи Усеини доби ослободителна пресуда за претепувањето на екссоветникот Џемал Мена за време на седницата на советот.

За делото за кое се гони, е предвидена казна од три месеци до три години, а пак охридскиот суд му изрече казна под законскиот минимум.од обвинителството во Охрид поднелеле жалба.