Недобивањето на датум може земјата повторно да ја врати во криза

После решавањето на деценискиот проблем со името, Македонија очекува огромниот компромис да биде награден со почеток на преговорите со Европската Унија. Македонската дипломатија ги потсетува, но и предупредува европските пријатели, дека недобивањето на датум може земјата повторно да ја врати во криза. Владата пак треба да ја заврши и својата домашна задача со спроведувањето на реформите и упатените велат дека и самите треба да работиме повеќе. 

Дебатираме со министерот за надворешни работи, Никола Димитров и претставници на невладините организации кои ги следат евро-интеграциите, Симонида Кацарска од Институтот за европска политика и Александар Јовановски од Хелсиншкиот комитет.