Неделковски за ТВ 24: Платите на наставниците не смеат да одат во покривање на матерјалните трошоци

Јаким Неделковски од СОНК во емисијата 24 анализа истакна дека училиштата треа да бидат отворено и годиниата да тече нормално. Енергентската криза не е од вчера и надлежните треба да преземат мерки за наоѓање на решение.

- Голем дел од општините може да бидат со блокирани сметки доколку нема помош од централната власт. Не се согласувам со тезата, да се затвората училиштата или наставниците нема да земаат плата. Тоа не смее да се случи, платите да одат во покривање на трошоците. - вели