Неделен микс - Седум хит комедии на фестивалот “5ре”

Во најновото издание на емисијата Неделен микс Марија Латиновска разговараше со организаторите на првото издание на фестивалот “5ре”, кој е во тек и е во чест на доајенот на македонското глумиште Петре Прличко.

Фестивалот има ревијален карактер и годинава претставува седум хит комедии од македонските театари и две претстави за деца.