(НЕ)извесен почеток на преговорите со ЕУ до крајот на годината

Северна Македонија напред, Албанија стоп. Каква е вистината околу европската перспектива на Балканот во Унијата? По Брисел, во Скопје први знаци на јавен европскептицизам. Дли новото име на државата го отвора  и признавањето на МПЦ во светото на православието? Како Поа со Вранишковски и Давид може да бидат лобисти на МПЦ во деблокада на српските барикади?