Напад во Москва: Маскирани лица пукале на присутни во концертната сала „Крокус сити хол“

Најмалку три маскирани лица вечерва отвориле оган во концертната сала „Крокус сити хол“ во северозападниот дел на Москва, јавуваат руските медиуми.

Неколку загинати многу ранети, иако се уште нема официјални информации. Пукањето се случило пред почетокот на концертот на групата Пикник.

„Руските власти сега известуваат дека има од 40 до 100 смртни случаи како резултат на терористичкиот напад во концертната сала ‘Крокус’ вечерва во Москва, а бројот на мртви и повредени се очекува значително да се зголеми во следните неколку часа“, објави ОСИНТ.

 

Како што јавува ОСИНТ, „стотици, ако не и илјадници руски полицајци, војници, пожарникари и болничари сега пристигнаа во концертната сала ‘Крокус’ во главниот град Москва како одговор на првичниот терористички напад и големиот пожар што се чини дека произлезе од нападот“.

Според видео снимките објавени на социјалните мрежи, вооружени лица отвориле оган во фоајето на концертната сала и во самата сала пред концертот. Тие пукале и во луѓето кои се обидувале да ја напуштат зградата во фоајето.