Најчевска кон Силјановска-Давкова: Не си ти фикус драга моја, туку дифенбахија која е опасна по живот
Foto

Најчевска кон Силјановска-Давкова: Не си ти фикус драга моја, туку дифенбахија која е опасна по живот

Професорката Мирјана Најчевска упати критики кон претседателскиот кандидат на ВМРО-ДПМНЕ, Гордана Силјановска-Давкова. Според неа, Давкова во својата кариера се борела за себепромовирање и себепретставување.

„Кого боцнала Гордана – кактусот кога била секогаш покрај некој моќник на кој му се упикувала?
Дали се спротиставила отворено на било која неправда во општетсвото?
Дали жртвувала било што во име на правдата и правичноста и оној легалитетот кој толку милува да го спомнува.
Добро бре Горданче, за што си се борела и за што си се изборела до сега освен за себепромовирање и себепретставување?
За повеќе права на жените? За правата на малцинствата? За правата на мигрантите? За правата на стечајците и внатрешно раселените и обесправените и понижените?
Не си ти фикус драга моја. Ти си дифенбахија која е опасна по живот и покрај тоа што е толку посакувано собно цвеќе“, напиша Најчевска на својот профил на Фејсбук.

Foto

0 Коментари

Остави коментари