Над 500 случаи на Ковид-19 во Бугарија

Во Бугарија досега се потврдени 503 случаи на Ковид-19 од кои 17 луѓе починале, соопшти Националниот оперативен штаб.

Вкупно 287 од случаите се мажи и 216 се жени. Просечната возраст на заразените пациенти е 47 години.

Вкупно 192 од заразените се хоспитализирани, а 26 се на одделенија за интензивна нега.