Над 3.500 битолски земјоделци ќе добијат картички за т.н. зелена нафта

Над 3.500 битолски земјоделци ќе добијат картички за т.н. зелена нафта...Финансиската поддршка на картичката за нафта зависи од големината на површините и земјоделските култури за кои аплицирале земјоделците за субвенции во 2021 година...

Картички за користење зелена нафта ќе добијат и овоштарите, односно производителите на јаболка, круша, слива, праска, вишна, кајсија, цреша, јагода на отворено, малина, капина и боровинка, а поддршката изнесува 5.273денари по хектар...