Нацев: Сите артефакти го потврдуваат културниот идентитет на Македонците

Во услови на негирање на историјата, токму археологијата може да даде многу одговори за нашето постоење на овие простори низ вековите наназад, смета универзитетскиот професор и археолог, Трајче Нацев, кој вели дека сите истражувања кои се прават на териоторијата на Македонија всушност го потврдуваат културниот идентитет на Македонците.