На врвот

Линколн Хок е возач на камион кој дополнително заработува како туркач со рака. Неговата сопруга страда од срцеви заболувања и бара Хок да го земе нивниот син Мајкл од воено училиште и да развие врска со него; Хок ги напуштил десет години порано. Богатиот дедо на Мајкл, таткото на Кристина, Џејсон Катлер, верува дека Хок нема право да биде во животот на неговиот внук. Мајкл на почетокот не му верува на Хок и го третира со презир на секој чекор.