На Тереза Меј може денеска да и се гласа за недоверба
Foto

На Тереза Меј може денеска да и се гласа за недоверба

Парламентарната фракција на британските конзервативци може вечер да гласа за недоверба на лидерката на партијата и премиерка Тереза Меј, соопшти пратеник од Конзервативната партија, кој долго време ја критикува Меј.

Ендру Бриџен истакна дека при првата можност, пратениците од Конзервативната партија ќе гласаат дали имаат или не доверба во Меј. Според неговите зборови, тоа ќе се случи денеска вечер.

0 Коментари

Остави коментари