На повидок е нова влада која треба да донесе промени во досегашниот начин на владеење
Foto

На повидок е нова влада која треба да донесе промени во досегашниот начин на владеење

Во време кога Македонија е фокусирана на добивање датум за преговори со Европската Унија – Брисел се занимава со сопствените избори. Што тие донесоа и дали Македонија после овие резултати може да биде среќна? Иако генерално евроскептиците не победија, загрижуваат барем две точки – гласањето во Грција и гласањето во Франција. Од друга страна, Македонија е во трка и со самата себеси – на повидок е нова влада која треба да донесе промени во досегашниот начин на владеење. Дали ќе успее?

Вечерва гости на 24 Oтворено министерката за одбрана и заменик престедател на СДСМ, Радмила Шеќеринска, Александар Кржаловски од МЦМС, поранешниот амбасадор, Мухамед Халили и аналитичарот, Благојче Атанасовски.

0 Коментари

Остави коментари