На 28-от сараевски филмски фестивал во категоријата „Ѕвезди во подем“ номинирани две македонки, две Сари - Климоска и Сандева

Стартуваше 28-то издание на сараевскиот фимски фестивал повеќе од 220 филмови од 62 земји од светот, од кои 51 филм од регионалната кинематографија ќе бидат премиерно прикажани, во рамки на четири натпреварувачки избори.

Во категоријата „Ѕвезди во подем“ номинирани две Македонки, две Сари - Климоска и Сандева.