МЗШВ почнува голема теренска информативна кампања за ИПАРД

Министерството за земјодлество, шумарство и водостопанство денска во Скопје официјално ќе го означи почеток на големата теренска информативна кампања за ИПАРД-Инструментот за предпристапна помош за рурален развој, со презентирање на резултатите од досегашната ИПАРД 2 програма и новите можности кои се ставаат на располагање преку новата ИПАРД 3 програма.

Како што соопштуваат од МЗШВ, на настанот обраќање ќе има ресорниот министер Љупчо Николовски, вицепремиерот задолжен за европски прашања Бојан Маричиќ и директорот на Агенцијата за финасиска поддршка во земјоделството и рураланиот развој, Никица Бачовски.

ИПАРД се финансиски средства од ЕУ кои, преку неколку мерки се наменети за поддршка за развој и инвестици во руралните подрачја.