МЗ демантира: Постапката за набавка на компјутерски томографи не е завршена
Foto

МЗ демантира: Постапката за набавка на компјутерски томографи не е завршена

Министерството за здравство го демантира наодите што ги изнесе пратеникот Милошоски. Велат дека постапката за набавка на компјутерски томографи за потребите на болниците во Гевгелија и Кавадарци не е завршена.

Со оглед дека се работи за специфична медицинска опрема, посочуваат од Минстерството, во предметната постапка биле вклучени и стручни надворешни лица од двете установи, задолжени за изготвување на техничките спецификации како дел од тендерската документација како и да ги евалуираат пристигнатите понуди.

Повторната евалуација на понудите се уште е во тек и од страна на Министерството за здравство нема донесено никаква одлука за избор или поништување, што значи постапката се уште не е завршена, стои во соопштението.

0 Коментари

Остави коментари