Муслиу за ТВ 24: За Петков Македонија е виртуелна тема и вентил

Политичкиот аналитичар Алберт Муслиу во емисијата 24 анализа вели дека Петков е контадикторен и пред ЕУ и тоа ,у е дел од шлагот, кога ма јасен став од ЕУ дека ќе има стопирање на фондовите кои им се за ревитализација.

- Тоа се неколку милијарди кои и следат на Буарија и има забрана додека не се надмине спорот. Не е тоа толку наивно. Се надевам дека нема и другите да се закачат и да испаднеме како во приказната со Каракачанов, кому иако главна тема му беше Македонија не успеа да влезе во парламентот. Парите сепак им се побитна тема по кризата. Се е поврзано и секогаш е најлесно виртуелна тема да се уфрла и тоа му е вентил. - рече Муслиу.