Муслиу за тв 24: Случајот со прислушувањето мора да се расчисти за да не ни се случи пак
Foto

Муслиу за тв 24: Случајот со прислушувањето мора да се расчисти за да не ни се случи пак

Аналитичарот Алберт Муслиу во денешното гостување во 24 анализа, за случајот прислушување, објасни дека тој освен папка требало да добие и це де Тој сака да види разврска во овој случај. Заинтересиран е за разврска и некој да одговара и потсети дека и во негоиот доле интслирани камери дома и бил прислушкуван. Матерјалите беа сновата на борбата, но суштината била самите разговори.

„Не сме биле сведоци на толкаво прислушување. Причлините не се субјективни, туку и објективни. Треба да не дозволиме релативизација. три години бевме сведоци дека се е исто. немаме на сила затворени медиуми, туку сопственици на медиуми кои се затворани по основ на други кривични дела. Сметам дека сега се похабри на социјалните мрежи.“ - смета Муслиу.

 Муслиу смета дека овој случај треба да се расчисти за да не се повтори и во иднина.

„Хашкиот трибунал беше една од причините што немаше поголемо разгорување кај нас. И ова треба да  има развршница и ќе биде поучно и со морална завршница за сите кои биле повредени во тој случај.“ - рече Муслиу.

0 Коментари

Остави коментари