Муслиу: Одбивањето на францускиот предлог е добро за земјава, од 1 јули со ЕУ председава Чешка која е критички настроена кон Бугарија

Одбивањето на францускиот предлог е добро за земјава велат дел од аналитичарите. Од 1 јули со Европската унија председава Чешка а нивниот критички став кон бугарската политика е познат, затоа сега и не требаше да се брза со прифаќање на неприфатлива преговарчка рамка вели Алберт Муслиу.