Мурговски за ТВ 24: Има правила по кои се добива лиценцата за превоз
Foto

Мурговски за ТВ 24: Има правила по кои се добива лиценцата за превоз

Професорот Борис Мурговски од Факултетот за безбедност во емисијата 24 анализа рече дека треба темелно да се истражи и да се анализира во контест на она што се добива како информации за несреќата. Ќе треба во континуитет надлежните органи и институции своите права да ги реализираат при секоја активност. Оваа несреќа е многу тешка која мора да се истражи од сите аспекти и да се извлечат поуки. Во однос на лиценцата вели дека има правила по кои се добива.

- Работите во врска со организацијата на сите правни регулативи и можности за стекнување на лиценца не смее да зависи од индивидуа. Тоа мора да се знаат основните предуслови и европски и домашни елементарни стандарди кој тоа може да го прави и не со прекини, туку со контуиниран процес. Не смее да преовладува волонтеризам кај поединци. - вели Мурговски.

0 Коментари

Остави коментари