МПЦ нема да осветува домови, ИВЗ ги повика верниицте да се молат од дома

Мпц донесе мерки за заштита од коронавирусот, се прекинува осветувањето на домовите, а манастирите нема да пуштаат поклоници. Црквите за верници сепак остануваат отворени. Исламската верска заедница на Македонија преку конференција за медиумите одржана денеска извести дека ќе се суспендира одржувањето на петочната молитва во џамија, додека и дургите молитви ќе се одржат од дома.