Може ли македонскиот земјоделец и подобро и повеке?
Foto

Може ли македонскиот земјоделец и подобро и повеке?

Земјоделците на улица или како дел од партискиот колорит на секојдневното живеење. Додека Македонија е во менгеме на проблемите надвиснати од недобивањето на датумот за ЕУ, на површина испливуваат предизвиците со кои се соочува една од најважните грани на општеството – земјоделието. Може ли македонскиот земјоделец и подобро и повеке, доколку го добие соодветниот третман од државата? Дали субвенциите ги постигнуваат резултатите, зошто каскаат реформите, ќе биде ли Македонија само суровинска база за богатите или ќе го искористи потенцијалот што го нуди земјата.

На оваа тема во Отворено министерот за земјоделство Трајан Димковски, Златко Стојчев, Ефтим Шаклев, Дритон Дикена.

0 Коментари

Остави коментари