Монголска врска

Работејќи тајно за да разбие синџир за трговија со луѓе, непоколебливиот агент на ФБИ, Вејд Далтон, го фаќа Серик Ибраев, мистериозен оперативец од монголското подземје. Вејд мора да го врати во Серик Монголија за да сведочи против шефот на мафијата. Контактот на Далтон во Монголија е локалниот полицаец Ганзориг, кој се обидува да го најде кртот во полициските редови. Ќе биде тешко да се стигне Серик во Монголија, бидејќи на властите им недостасуваат луѓе, а криминалците сакаат да се погрижат Серик да не сведочи. Ганзориг не е сосема сигурен дека може да му верува на Далтон, кој не познава никого во градот и не го зборува локалниот јазик.