Момчињата од Бразил

Бери Колер, млад ловец на нацисти, следи група поранешни СС офицери во Парагвај во 1970-тите. Нацистите, на чело со д-р Менгеле, подготвуваат монструозен план. Стариот нацистички ловец Езра Либерман на почетокот не е заинтересиран за наодите на Колер, но кога ќе дознае дел од нивниот план од другата страна, тој сака да слушне повеќе.