Мои среќни ѕвезди

Тајниот полицаец Мусклс (Џеки Чан) ги ангажира своите пријатели од детството, „Петте среќни ѕвезди“, да отпатуваат во Јапонија за да му помогнат да се срушат групата Јакуза.

Корумпиран полицаец од Хонг Конг (Лам Чинг Јинг) бега во Токио за да им се придружи на своите колеги мафијаши, чие седиште е тајно изградено под забавен парк. Двајца лојални полицајци, Рики (Јуен Биао) и Мускл (Џеки Чен), патуваат таму за да го фатат и да го откријат дувлото на мафијашите, но Рики е киднапиран во тепачка. Мускул се крие и го повикува својот претпоставен да испрати помош; бидејќи мафијашите веќе имаат информации за службениците на кралските полициски сили во Хонг Конг, Мускл бара да ги испрати своите пријатели од сиропиталиштето, наречени Петте среќни ѕвезди, да им помогнат. Надзорникот се согласува и ги собира петте пријатели, кои се сите или ситни криминалци или работници со ниски плати. Тие одбиваат да и помогнат на полицијата, но надзорникот лукаво поставува лажна приказна во медиумите во која ги обвинува петтемина дека ограбиле банка од милиони долари, уценувајќи ги да му помогнат.