МОБ ЌЕ ЈА ИЗВЕДЕ ОПЕРАТА „СЕВИЛСКИОТ БЕРБЕРИН“ ВО СТАРА ЗАГОРА, БУГАРИЈА
Foto

МОБ ЌЕ ЈА ИЗВЕДЕ ОПЕРАТА „СЕВИЛСКИОТ БЕРБЕРИН“ ВО СТАРА ЗАГОРА, БУГАРИЈА

Македонската опера и балет ќе ја претстави домашната култура и уметност надвор од земјава. На покана на фестивалот на оперска и балетска уметност во стара Загора Бугарија вечерва нашите уметници на тамошната сцена ќе ја изведат познатата опера „Севилскиот берберин“ од Џоакино Росини. Истакнати солисти, хорот и оркестарот на моб ќе настапат под диригентсаката палка на Иван Еминовиќ.

0 Коментари

Остави коментари