МНР започнува нова десетгодишна надворешна политичка стратегија - Рефлексија 20-30
Foto

МНР започнува нова десетгодишна надворешна политичка стратегија - Рефлексија 20-30

Министерството за надворешни работи започнува нова доктрина на работата на дипломатијата поставена на три столба, која треба да резултира со нова десетгодишна надворешна политичка стратегија – Рефлексија 20-30, изјави денеска на прес-конференција Министерот за надворешни работи, Бујар Османи.

Како прв столб на новата стратегија, Османи најави дека започнуваат со широки граѓански консултации, преку кој најави оформување на врските меѓу надворешната политика и потребите на граѓаните. 

Преку вториот, Османи најави засилување на процесот на инклузивност со организирани тематски конференции за новата стратегија – Рефлексија 20-30.

0 Коментари

Остави коментари