Митрески: Владејачкото мнозинство е стабилно, шест пратеници на АА ја поддржуваат владејачката коалиција

Владејачкото мнозинство е стабилно, а тоа се виде и на гласањето за разрешување на министрите од Алијанса за Албанците, изјави претседателот на Собранието Јован Митрески во интервју за МИА.  

-Да. Тоа се виде и на гласањето за разрешување. Значи, кога веќе ја спомнувате Алијанса за Албанците во овој момент имам информација дека од осум вкупно пратеници на пратеничката група на Алијансата за Албанците шест пратеници стриктно и директно ја подржуваат оваа владејачка коалиција, посочи Митрески.