Митева: Дали пратениците на СДС не прифатиле да се потпишат на документ дека ќе гласаат за уставни измени?

Недоразбирањата во СДСМ придонесуваат за раст на нервозата во нивните партиски кругови, обвинуваат од ВМРО ДПМНЕ. Според партијата, несигурноста во сопствените пратеници изминатиов период, владеачката партија се обидуваа да ја прикрие со лаги насочени кон опозицијата.