Мишел на средба со Пендаровски: Иднината на Северна Македонија е европска
Foto

Мишел на средба со Пендаровски: Иднината на Северна Македонија е европска

Новиот претседател на Советот на Европа, Шарл Мишел, вели дека во неговиот мандат на новата позиција ќе се залага за преговори со Северна Македонија, но дека и нашата држава треба да продолжи со реформите.

Мишел потенцираше дека во неговиот мандат на новата позиција ќе се залага за преговори со Северна Македонија, но дека и нашата држава треба да продолжи со реформите за да остане на европскиот пат, а и во ЕУ да се постигне едногласност и за реформите околу проширувањето на Унијата и околу прашањето за членството на Северна Македонија и Албанија.

Македонскиот претседател Пендаровски му се заблагодари на неговиот гостин што од почетокот на мандатот се залага за поддршка на македонските аспирации за влез во ЕУ и што со оваа посета ја донел и пораката дека и тој и ЕУ сакаат да ја видат Северна Македонија како дел од ЕУ.

 

0 Коментари

Остави коментари