Мирел: Ветото на Макрон е грешка која влијае врз кредибилитетот на Франција и ЕУ
Foto

Мирел: Ветото на Макрон е грешка која влијае врз кредибилитетот на Франција и ЕУ

Одлуката на францускиот претседател Макрон да не и се дозволи на Македонија да започне преговори со ЕУ е грешка која влијае на кредибилитетот на Франција и целата Европска Унија, вели поранешниот генерален директор за проширување на европската комисија, Пјер Мирел.

„Мојот став е јасен, ќе беше многу добро Македонија да добиеше датум за преговори“, додава Мирел.

Во продолжение комплетното интервју на колешката Лепа Џундева со Пјер Мирел:

0 Коментари

Остави коментари