Министерството за култура падна на тестот со годишната програма за финансирање на проекти од национален интерес

Наместо фактор за обединување на различностите – фактор за длабока поделеност – по етнички клуч. Министерството за култура падна на тестот со годишната програма за финансирање на проекти од национален интерес. Додека зборуваме за евроинтерграции кои треба да донесат интеграција, дома се соочуваме со десинтеграција и поларизација. Колку е длaбока апатијата и кај гласачите на левицата и кај гласачите на десницата? Претсдателеските избори се ближат – каков треба да биде профилот на идниот татко на нацијата.

Дебатираат: Тихомир Јанчевски, професор, поет колумнист, Горазд Чаповски, основачот на групата „Мизар“, Агим Јонуз – колумнист, аналитичар, Сашо Тасевски, глумец.