Милијарди

„Милијарди“ е американска телевизиска драмска серија создадена од Брајан Копелман, Дејвид Левиен и Ендру Рос Соркин.

Серијата има пет сезони со 55 епизоди. Серијата е снимена во големи финансиски центри во Њујорк и Конектикат. Серијата ја раскажува приказната за менаџерот  Боби Акселроуд како доаѓа до големо богатство и влегува во светот на високите финансии. Агресивната тактика на Акселроуд да обезбеди високи приходи честопати преминува во нелегални дела ки стануваат предмет на јавнит обвинител Чак Роудес, кој станува негв најголем непријател.