Мицотакис: Новата власт во Северна Македонија непотребно го комплицира европското обединување

Загрижен сум дека новата власт во Северна Македонија непотребно го комплицира европското обединување порача грчкиот премиер од Вашингтон. На трибина во советот за надворешни односи во рамки на НАТО Самитот Мицотакис изјави дека еден од најважните аспекти на преспанскиот договор е името Северна македонија да се употребува ерга-омнес.