Мицкоски за ТВ 24: Луѓето од 27ми април не бараат амнестија, туку правда

Христијан Мицкоски претседател на владата и на ВМРО-ДПМНЕ во емисијата 24 анализа рече дека нема да прави работи кои ги правела претходната власт и дека ако до него стигне некој документ за било каква незаконска регуларност тој ќе биде истражен и тоа нема да биде проследено со упади во домови. За 27ми април рече дека тие луѓе бараат правда, а не амнестија.

- Тие луѓе не бараат амнестија, туку правда. Јас се залагам за правда, а тоа е надлежност на обвинителството. Можеме и други случаи да разгледуваме да видиме кои се политичкит монтирани. - рече Мицкоски.