Мицкоски: Предвремени парламентари избори за излез од политичката криза

Предвремени парламентарни избори неопходни за излез од политичката криза, смета лидерот на ВМРО-ДПМНЕ, Христијан Мицкоски, по неуспешниот обид да и се изгласа недоверба на владата во Собрание.

Како до нив, но и следното  позиционирање на партијата утре пред ченовите на Извршниот и Централниот одбор.  

Лидерот на опозицијата истакна дека во моментот има 59 пратеници од власта, 60 од опозицијата, за кој вели дека не знае каде е. Според Мицкоски, во оваа ситуација власта се бојкотирала самата себеси. 

Во врска со евентуална лидерска средба, Мицкоски вели секогаш е добредојдена во услови на криза, но не гледа што би се разговарало на неа во овој момент.