Мицкоски на чекор до учество во техничката влада предводена од Џафери

Христијан Мицкоски на чекор до уелство во техничката Влада , предводена од Талата Џафери брифирата за ТВ 24 за  висок партиски функционер . Според истиот функционер офицјално се оечкува оваа одлука да биде потврдена на партсиките органи следната недела. 

Според истиот функционер не се исклучува ВМРО ДПМНЕ да галса против Владата , но да велзе во неа, зa како што вели истиот функционер не дозволи предизборен поткуп на гласачи.офицјално од ВМРО ДПМНЕвелат дека нема  конечна одлука . Наредната  недела ќе има одлука. Она што загружува е желбата на власта за изборен поткуп, делење на наводна социјална помош која е само грубо потценување на граѓаните . Загрижува буџетот ко што е скроен за изборни подмитувања , но граѓаните треба да ги охрабри фактот што ВМРО ДПМНЕ ќе носи одлуки се' спротивно од ова. 

И додкеа Мицкоски калкулира , предлогот за технички премиер Талата Џафери кој што треба да помине на партиските тела на СДСМ, во аанализ ана тв 24 вели дека доколку треба ќе се сретне со Мицкоски за да го убеди дека дерка ВМРо ДПМНЕ треба да биде дел од таква Валда. Џафери настарна од законот з авлада кој тврди дека 100 ден апред избори се формира влада само за организирање избори, а не и политичка Влада соред устав, тврди дека неговиот избое ќеби де како и ан секој друг премиер . 

Џафери допрва вели дек аќе знае кој ќе биде во кабинет , но нем апроблем неговиот сопартиец Артан Груеби да остане прв вице премиер, но порачува дека според него  има простор да се разговара за тоа . Сепак з араковбодство на ДУИ според информациите на ТВ 24 тоа прашање  езатворено – Артан Груби останува  прв вицепремиер, а мннеофицјална потврда има и од СДСМ . ОТВОРЕМО МЕЃУ сдсМ И дУИ И НАТАМУ ОСТАНУВА ИДЕЈАТА на Ковачевски за заеднички листи со Ахмети. Проект за кој што ДУИ има многу дилеми, а речиси е извесно дека Арбен Таравари нем ада се најде во тој блок .