Мицкоски: Контактот за гас не е Гаспром, но изворот е Гаспром

Дојдоа, се видоа и не се договорија, но не ја затворија вратата до крај. Лидерот на опизцијата порача дека ќе ги остави контактите за набавка на реагенси, т.е гас и мазут за производство на струја по прифатливи цени. А потоа вели: тоа е веќе во рацете на Владата...

Мицкоски тврди дека контактот не е Гаспром, но изворот е Гаспром... Е невозможно да се оставарат плановите на Владата за производство на струја дома и сите капацитети да работат под полн капацитет...