Мицкоски и Ковачевски на прва средба: Дојдоа, се видоа и не се договорија

Дојдоа, се видоа и не се договорија, но не ја затворија вратата до крај. Лидерот на опизцијата порача дека ќе ги остави контактите за набавка на реагенси, т.е гас и мазут за производство на струја по прифатливи цени. А потоа вели: тоа е веќе во рацете на Владата...

Мицкоски тврди дека контактот не е Гаспром, но изворот е Гаспром... Е невозможно да се оставарат плановите на Владата за производство на струја дома и сите капацитети да работат под полн капацитет...

Премиерот пак вели детално му претставил на првиот опизционер што Владата конкретно презема за справување на економската криза....

Ковачевски  вели дека разговарале со Мицкоски за потребата за деблокирање на законите кои се блокирани во Собранието...