Мицкоски: Да се намали маржата што ја наплаќа ЕВН Хоум, ќе се намали и цената на струјата
Foto

Мицкоски: Да се намали маржата што ја наплаќа ЕВН Хоум, ќе се намали и цената на струјата

Цената на електричната енергија нема да се зголемува само ако се намали маржата што ја наплатува универзалниот снабдувач ЕВН Хоум.

Ова е ставот на лидерот на ВМРО-ДПМНЕ Христијан Мицкоски по низата реакции за новата цена на струјата. Тој посочи дека неколку пати ја предупредил владата дека со либерализацијата на пазарот следи и повисока цена на електрична енергија.

0 Коментари

Остави коментари