Меркел: Мора храбро и решително да дејствуваме
Foto

Меркел: Мора храбро и решително да дејствуваме

 Германската канцеларка Ангела Меркел истакна дека сега е важно да се дејствува исправно, храбро и одлучно за да може Германија да излезе од најтешката економска криза во својата историја.

Во неделната порака, Меркел истакна дека мерките договорени оваа недела го обединуваат класичниот пакет за подигнување на економијата и пакетот насочен кон иднината.

Класичниот пакет за економска поддршка ќе ги развива своите активности во 2020 и 2021 година, додека долгорочниот пакет за иднината од 50 милијарди евра ќе биде потребен затоа што со климатските промени и дигитализацијата се менува и начинот на стопанисување.

Според неа, германската влада во пакетот за иднината со климатските промени се справува со стратегија за водород, која ќе биде решително спроведена.

0 Коментари

Остави коментари