Мерење на светот
Foto

Мерење на светот

Германија во почетокот на 19 век. "Die Vermessung der Welt" ги следи двата брилијантни и ексцентрични научници Александар фон Хумболт и Карл Фридрих Гаус на нивните животински патеки.

Foto Foto Foto Foto Foto Foto

0 Коментари

Остави коментари