Механџиски: Државата не нѝ дозволи да ги искористиме своите конекции, ние можеме да набавиме вакцини
Foto

Механџиски: Државата не нѝ дозволи да ги искористиме своите конекции, ние можеме да набавиме вакцини

Вакцини за масовна имунизавија нема. Крах на дипломатијата, неспособност на државната администрација и утешителни вербални ветувања. Болниците се полнат, пандемијата ги зароби граѓаните, владини функционери со елитистички хедонизам и одмори. Зарем нема етички кодекс за функционерите.

Трилинг во соседството. Избори, мафија и криминал, нерешени проблеми. Дали подземејето му подготвувало атентат на Вучиќ? Како земунскиот клан го замени Беливук.

Кога пандемијата ќе се романизира. Владимир Јанковски со најдобар роман минатата година.

0 Коментари

Остави коментари