Меџити: Се настојува да се задржи владата во овој состав, цехот ќе го плати ДУИ во наредните избори

Зошто Ахмети ја сака Алијанса во владината коалиција кога и со нив го немаат потребното мнозинство за уставните промени? Дали Ахмети стравува од отцепување на пратеничката фракција - интервју со Изет Меџити пратеник и водач на фракционерското крило.