Меџик

Блогерка која води видео блог на тема теории на заговор запаѓа во алтернативна реалност откако ја контактира постар маж кој тврди дека работел за легендарната американска шпионска агенција Majestic 12 (Magic), која е формирана по НЛО. инцидент во Розвел, Ново Мексико во 1947 година. Пипа Бурнвуд ги разоткри теориите на заговор на YouTube. Приказната се одвива во 2008 година и Обама се кандидираше за претседател. Ричард Андерсон влегува во нејзиниот свет, човек кој тврди дека работел за легендарната американска владина организација „Majestic 12“, наводно тајна група формирана по инцидентот во Розвел, за да истражува и контролира информации за активноста на НЛО. Пипа започнува да ги истражува неговите тврдења и нејзините наоди ја водат по збунувачка патека каде ништо не е како што изгледа и каде што дури и нејзините сопствени сеќавања се потенцијално сомнителни.