Медицински персонал на армијата се приклучува во борбата против ковид
Foto

Медицински персонал на армијата се приклучува во борбата против ковид

Дванаесет лекари и дваесет медицински сестри од воено медицинскиот центар од денеска се вклучуваат во работа на интерните клиники каде има неколку ковид оддели.

11 дена по прогласувањето на кризната состојба, како поддршка во обезбедување на ред во ковид центрите низ државата распоредени се и припадници на армијата.

Во моментов бројот на активни случаи во државата изнесува 21 412, а од компликации поврзани со коронавирусот, починаа 1731 лица.

0 Коментари

Остави коментари